Urban Pole Vault Series van start in Apeldoorn

Vanmiddag was de eerste wedstrijd van de Urban Pole Vault Series. In Apeldoorn kwamen de eerste 6 dames en 7 heren van het internationale deelnemersveld in actie. Op een unieke locatie, bij Omnisport, waren de Fransen de grote uitblinkers. Medhi Amar Rouana sprong bij de heren 5.10 meter en Alix Dehaynain eindigde bij de dames met 4.10 meter op de eerste plaats.

 

De wedstrijd is een promotie voor de atletieksport en wordt nu voor de vierde keer in Apeldoorn georganiseerd. Mede-organisator Eelco Sintnicolaas : “Het is mooi om te zien hoe het evenement elk jaar groeit. We begonnen met bevriende atleten in Apeldoorn en inmiddels springen we in drie steden met onder andere atleten uit Tunesië, Engeland, Zweden, Frankrijk en Duitsland.”

 

Voorgaande jaren werd het evenement midden in het centrum georganiseerd, maar werd dit jaar verplaatst naar het Omnisport. Sintnicolaas: “Deze locatie geeft een unieke beleving aan de bezoekers. We sprongen voor de Decathlon en Media Markt, waar je de atleten vlak voor je neus 5 meter hoog ziet springen.” Naast atletiek was er vandaag nog veel meer te doen bij Omnisport. “De combinatie vandaag met de volleyball interland van de dames, de clinics en meet&greets maakte het een prachtige dag voor de sport in Apeldoorn.”

De Series bestaat in totaal uit 3 wedstrijden, met morgen een wedstrijd in Alphen aan den Rijn en zondag de finale in Wormerveer. De atleten die vandaag in actie kwamen hebben zich geplaatst voor de A en B finale voor zondag.

Gekwalificeerd voor A-Finale:

Heren
Mehdi Amar Rouana

Sam Kranse

Diego Secchi

Neal Ott

 

Dames

Laurie Choteau

Alix Dehaynain

Dorra Mahfoudi

Anet Moryskova

 

Gekwalificeerd voor B-Finale:

Heren

Ben Gregory

Lev Skorish

Sjoerd Wezelenburg

 

Dames

Saskia van den Boor

JOIN US

AMBASSADEURS

Eelco Sintnicolaas

Nederlands kampioen meerkamp

Femke Pluim

Nederlands kampioen polsstokhoogspringen

Menno Vloon

Nederlands kampioen polsstokhoogspringen