Pluim wint in eigen stad

Het Rijnplein in Alphen stond vandaag volledig in het teken van spectaculaire atletieksport. Het was voor niemand te missen dat ‘Urban Pole Vault Series’ neerstreek in het levendige centrum. Internationale topatleten stegen tot grote hoogte voor Theater Castellum. Bij de mannen wist Nederlands recordhouder Menno Vloon zijn concurrentie voor te blijven met een hoogte van 5.30 meter, wat tevens een wedstrijdrecord is. Bij de vrouwen wist Femke Pluim in haar eigen stad gesteund door het publiek de zege te pakken met een hoogte van 4.00 meter.

Het stond rijen dik langs de baan vanmiddag. Eerder op de dag mochten de talenten van AAV ’36 hun talent tonen op deze unieke locatie. Vervolgens was het tijd voor de professionals. Naast de Nederlanders waren er atleten uit Zweden, Turkije, Israël, Denemarken en Duitsland present.

“Het was een geweldige ervaring om hier in eigen stad te springen. Het enthousiasme van iedereen gaf ons atleten veel extra energie. Op naar Wormerveer zondag, waar we de finale van de Series springen,” aldus een enthousiasme Femke Pluim.

Urban Pole Vault Series, georganiseerd door atleten, is een polsstok-competitie die dit weekend naast in Alphen ook in Apeldoorn en Wormerveer plaatsvindt. De locaties zijn keer op keer verrassend en weten vele bezoekers aan zich te binden.

JOIN US

AMBASSADEURS

Eelco Sintnicolaas

Nederlands kampioen meerkamp

Femke Pluim

Nederlands kampioen polsstokhoogspringen

Menno Vloon

Nederlands kampioen polsstokhoogspringen