URBAN ATHLETICS SERIES

BRENGT ATLETIEK NAAR DE STAD

Het geeft de atleet kick, het zet atletiek verder op de kaart en laat de puurheid van onze sport zien. Urban Athletics Series: atletiek midden in de stad. Van initiatieven in Rotterdam en Apeldoorn tot aan de Nederlands Kampioenschappen in hartje Utrecht. Met als uitkomst dat we in 2019 de krachten bundelen en ‘Urban Athletics Series’ in het leven roepen.

30 mei - 2 juni

URBAN POLE VAULT SERIES

Klik hier om dit event van Femke Pluim, Eelco Sintnicolaas en Menno Vloon te ontdekken.
12 - 14 juli

URBAN HURDLE SERIES

12 juli: Breda
13 juli: Haarlem
14 juli: Deventer
29 augustus - 1 september

URBAN SPRINT SERIES

29 augustus: Utrecht
31 augustus: Amstelveen
1 september: Rotterdam

URBAN POLE VAULT SERIES

Het meest succesvolle atletiekcircuit in de stad zijn de Urban Pole Vault Series. Het concept is vrij simpel. Een samenwerking tussen een sportmarketingbureau, een atletiekclub en een topatleet die samen een polsstokwedstrijd organiseren dat gezamenlijk een circuit vormt. Dit jaar vindt de vierde editie plaats in Apeldoorn, Alphen aan den Rijn en Wormerveer. Met Eelco Sintnicolaas, Femke Pluim en Menno Vloon als boegbeelden.

Het levert  de lokale verenigingen (AV’34, AAV’36 en Lycurgus) mooie exposure op en jonge kinderen komen in aanraking met het polsstokspringen. Daarnaast versterkt het evenement de band met de gemeente en biedt het de verenigingen mogelijke partnerships voor de toekomst.

URBAN SPRINT SERIES

29 Augustus

URBAN SPRINT SERIES

UTRECHT
31 AUGUSTUS

URBAN SPRINT SERIES

AMSTELVEEN
1 september

URBAN SPRINT SERIES

ROTTERDAM

ATLETIEK IN DE STAD

De Urban Pole Vault Series is niet het enige succesvolle voorbeeld in Nederland. In 2017 en 2018 vond het polsstokhoogspringen, onderdeel van de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek, plaats in het centrum van Utrecht. Ook dit jaar vindt tijdens het NK Atletiek een City Event plaats, namelijk verspringen in het centrum van Den Haag. Daarnaast organiseren Rotterdam en Veenendaal de City Athletics en vindt er dit jaar voor de eerste keer een Urban Athletics event plaats bij de baancircuit wedstrijden.

14 september

CITY ATHLETICS

City Athletics brengt atletiek naar de stad Rotterdam. Klik hier voor meer informatie
Ter Specke Bokaal 12 mei & Gouden Spike 6 juni

BAANCIRCUIT URBAN EVENTS

Foto: Erik van Leeuwen
25 juli

NK ATLETIEK CITY EVENT

Binnenkort meer informatie. Foto: Erik van Leeuwen

URBAN ATHLETICS SERIES

Dit jaar worden de Urban Pole Vault Series uitgebreid met twee extra weekenden, het hordelopen en de sprint. In het tweede weekend van juli staat in drie steden het hordelopen op het programma. Het laatste weekend van augustus staat het weekend in het teken van de sprint.

Wil je meer weten over de Urban Athletics Series? Laat het ons weten!