Atleten verrassen met eigen competitie

Nederlands en Europees kampioen meerkamp Eelco Sintnicolaas en Nederlands kampioenen polsstokhoogspringen Femke Pluim en Menno Vloon lanceren deze zomer een eigen polsstok competitie. In Apeldoorn, Alphen aan de Rijn en Zaandam worden op unieke locaties spectaculaire wedstrijden georganiseerd. De reeks gaat de naam ‘Urban Pole Vault Series’ dragen.

Atletiek naar de mensen brengen
Met als doel om atletiek en met name het spectaculaire polsstokhoogspringen naar de mensen te brengen kiezen de atleten als locatie voor stadcentra waar atletiekfans en winkelend publiek verrast worden. Niet toevallig zijn Apeldoorn, Alphen aan de Rijn en Zaandam de thuishavens voor respectievelijk Sintnicolaas, Pluim en Vloon. Femke Pluim spreekt enthousiast: “In deze steden weten we het publiek en de voorliefde voor atletiek sowieso aan te boren. Ik heb ontzettend veel zin om in mijn eigen stad onze sport op deze manier te gaan tonen.”

Verrassende locaties
“Atletiek moet verrassen. Zoals de EK in Amsterdam en wedstrijden die ik zelf de afgelopen zomers in Apeldoorn georganiseerd heb, is de locatie bepalend. Daarom springen we in Apeldoorn letterlijk tussen de terrassen door, gaan we in Zaandam het water op en hebben we in Alphen aan de Rijn een prominente plek midden in de stad op het oog”, vertelt Eelco Sintnicolaas. Hij vervolgt: fans en sponsoren mogen wedstrijden verwachten waar topsport, entertainment en unieke locaties samensmelten.”

(Inter)nationale competitie
Wie denkt dat het ‘slechts’ demonstraties betreft, komt bedrogen uit. Menno Vloon legt uit: “In alle steden kunnen atleten punten verdienen die we optellen in een klassement. We starten in augustus groots in Apeldoorn om vervolgens in Alphen aan de Rijn neer te strijken. In Zaandam houden we op het water een spectaculaire slotwedstrijd. Naast onszelf zullen er meerdere (inter)nationale atleten tijdens de wedstrijden uitkomen. Onze ambitie is om de komende jaren uit te groeien naar een ‘serie’ waar internationale toppers present zijn, fans verrast worden en topsport bedreven wordt.”

JOIN US

AMBASSADEURS

Eelco Sintnicolaas

Nederlands kampioen meerkamp

Femke Pluim

Nederlands kampioen polsstokhoogspringen

Menno Vloon

Nederlands kampioen polsstokhoogspringen

PARTNERS